Rob Hornstra - Man next door

project 2017

Rob Hornstra
Man next door

Boellaardfonds steunde Rob Hornstra met een bijdrage van 1.500 euro

Man next door, de titel van een expositie in het Centraal Museum van 2.12.2017 – 4.3.2018 en de titel van de gelijknamige catalogus.

Achtergrond Man Next door

Mijn buurman Kid was 42 toen hij stierf. Hij veegde regelmatig onze gedeelde veranda schoon, zette het afval buiten en hield een oogje in het zeil als ik weg was. Omdat Kid niet goed kon lezen, hielp ik hem met zijn post. Hij leende mijn telefoon als hij zelf geen krediet had. Soms zou ik hem een ​​tijdje niet zien omdat hij een gevangenisstraf uitzat voor een klein misdrijf.

Kid had een turbulent leven: hij mocht zijn zoon niet zien en worstelde met alcohol- en drugsverslaving. Veel mensen vonden zijn brullende stem en grove spraak intimiderend. In het laatste jaar van zijn leven bracht hij steeds meer tijd door met zwervers en junkies, bedelend op straat om verandering. Zijn lichaam werd gevonden, drijvend tussen twee boten in een Utrechtse gracht.

Biografie

Rob Hornstra, geboren in 1975 in Nederland, is een Nederlandse fotograaf van overwegend langlopende documentaireprojecten, zowel thuis als over de hele wereld.
Hij publiceerde verschillende solowerkboeken, produceerde documentaireseries voor verschillende internationale tijdschriften en nam deel aan tal van solo- en groepstentoonstellingen in binnen- en buitenland.
In 2009 startten Hornstra en schrijver / filmmaker Arnold van Bruggen The Sochi Project, met als hoogtepunt het retrospectieve boek An Atlas of War and Tourism in the Caucasusen een tentoonstelling die door Europa, Amerika, India en Canada toerde.
Hij is de oprichter en voormalig artistiek directeur van FOTODOK – Space for Documentary Photography.
Vier keer per jaar geeft hij een populaire live talkshow over fotoboeken in zijn geboortestad Utrecht.
Hij is hoofd van de afdeling fotografie van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag.

 

robhornstra.com >

doe een projectaanvraag