jubileumuitgave Atelier TIJ

Project 2016

Atelier TIJ
Hortus Conclusus

Het Boellaardfonds heeft een jubileumuitgave van kunstenaarsatelier TIJ ondersteunt met 2000 euro

De bijdrage van Stichting Boellaard aan het 35 jarig jubileum van kunstenaarsatelier TIJ had betrekking op het jubileumproject ‘Hortus Conclusus’, een expositie en poëzie- en kunstbundel i.s.m. het Utrechtse Stadsdichtersgilde.

De samenwerking van Atelier TIJ met het Utrechts Stadsdichtersgilde heeft geresulteerd in een prachtig boek: Hortus Conclusus, een omsloten tuin. Het kreeg vorm in een enthousiaste samenwerking met uitgeverij Magonia in de persoon van Lex jansen.

Daarnaast waren er bij galerie KuuB de bijzonder mooie jubileumexpositie, een cultureel diner en een lezing over de Hortus Conclusus door landschapsarchitect Rob Aben.

Ook werd een poëziewedstrijd uitgeschreven voor verschillende leeftijdscategorieën. Ter promotie van deze wedstrijd voor het Utrechtse publiek hielden de dichters van het Stadsdichtersgilde op twee zaterdagmiddagen voordrachten in de Pandhof van de Dom met als finale de zeer goed bezochte Dichtersmiddag bij Galerie KuuB, waarbij twaalf dichters van het Stadsdichtersgilde uit eigen werk voordroegen en de uitslag van de poëziewedstrijd bekend werd gemaakt. De vier winnaars werden vereerd met door drie kunstenaars van TIJ belangeloos ter beschikking gestelde kunstwerken, alsmede voor ieder een exemplaar van het boek.

Om alle activiteiten rondom ons jubileumweekend, dat samenviel met de Culturele Zondag, aan te kondigen, konden we promotiemateriaal laten drukken en we hebben zowel de dichters als de winnaars van de poëziewedstrijd in de bloemetjes kunnen zetten.

 

ateliertij.nl >

doe een projectaanvraag