Thomas Vetulani

project 2019

Maliebaan
Kunstmanifestatie

Het Boellaardfonds steunde Kunstmanifestatie Maliebaan 2019 met 8.500 euro

Het evenement is ruim 50 jaar lang het jaarlijkse middelpunt van de Utrechtse beeldende kunsten geweest en vond voor het laatst begin deze eeuw plaats. Sinds 2013 staat het evenement weer op de Utrechtse agenda, eerst op het Janskerkhof en vanaf september 2017 op de Maliebaan. De kunstenaars zijn geselecteerd door Jeroen Hermkens (schilder/tekenaar) en Jaap Röell van KuuB, Ruimte voor Kunst en Cultuur.

Editie 2019

In het weekend van 14 en 15 september 2019, tijdens de opening van het culturele seizoen, werd voor de derde keer de Kunstmanifestatie op de Maliebaan georganiseerd. Eerder werd de manifestatie drie keer op het Janskerkhof gehouden.

Het doel van de manifestatie is Utrechtse beeldend kunstenaars direct in contact te brengen met hun publiek en daarnaast een interessant programma te brengen voor dat publiek. Een twintigtal Utrechtse kunstenaars presenteert binnen of buiten speciale pagodetenten hun werk. Daarnaast is er een kinderprogramma en wordt op zondagmiddag een opera ten gehore gebracht door de HKU in samenwerking met TivoliVredenburg. Er zijn diverse gastoptredens van dichters en muzikanten.

Deelnemende kunstenaars: Ad Jenner, Daan de Jong, Dick Aerts, Hans Dillesse, Jackie Sleper, Jacolien de Jong, Jop Vissers Vorstenbosch, Loes Schellekens, Luuk Huiskes, Margreet Baas, Nico Heilijgers, Nico Rypkema, Niels de Hoog, Peter Engelen, Pinky Messchaert, Rens van Bergen, Thomasz Vetulani en Toes Dalmulder.

De organisatie en selectie van de kunstenaars aan de Kunstmanifestatie Maliebaan 2019 was in handen van Jaap Röell en Jeroen Hermkens.

Luuk Huiskes
Toes Dalmulder
Peter van Engelen
Jackie Sleper

 

kunstmanifestatieutrecht.nl >

doe een projectaanvraag