Remy/Veenhuizen - Met mij alles goed

winnaar 2015

Remy/Veenhuizen

Kunstenaarsduo Remy/Veenhuizen werd uitgeroepen tot winnaar van de Boellaardprijs 2015. De jury heeft besloten hen de prijs te gunnen, omdat zij vond dat hun werk zich constant en sterk heeft ontwikkeld.

Kunstenaarsduo Remy/Veenhuizen werd uitgeroepen tot winnaar van de Boellaardprijs 2015. De jury heeft besloten hen de prijs te gunnen, omdat zij vond dat hun werk zich constant en sterk heeft ontwikkeld.

Uit het juryrapport:

‘We hebben gekeken in hoeverre de persoon en en het werk in balans staan in die zin dat de persoon een rol speelt in de vertaling van diens werk en dat de kunst zelf meebeweegt. Dus dat wat je ziet gebeuren in het oeuvre, ook meebeweegt. In het geval van Remy/Veenhuizen zie je dat de persoon (personen) en de beeldtaal met elkaar congruent en parallel samen oplopen in de ontwikkeling van het oeuvre. Wij noemen dat veranderende geest, veranderende beeldtaal en die is bij Tejo Remy en Rene Veenhuizen optimaal in balans. Dat heeft onze keuze bepaald.’

Sinds 2000 manifesteren Remy en Veenhuizen zich als ontwerpduo, na eerst een periode te hebben samengewerkt op projectbasis. Beiden hebben dan al enkele projecten op naam staan.
Met hun ontwerpen begeven ze zich op de scherpe snede van vormgeving en beeldende kunst. In hun werk nemen ze de vrijheid om alles tot materiaal te bestempelen, zoals gegevens die uit de ruimte zelf voortkomen, richtlijnen, gedachtenkronkels. Alledaagse materialen krijgen een nieuwe betekenis in een andere setting.

Remy/Veenhuizen zeggen over het werk:
‘Wij zijn geen vorm gevers. Ons vertrekpunt is geen schets of een bedachte vorm maar een materiaalproef of een schaalmodel. Dat werken wij vervolgens uit. Een ontwerp is een organisch groeiproces.’

remyveenhuizen.nl >

Tennisballen bank
Lampvaas
Overview
Accidental carpet
't Stekje
Bamboe stoel

doe een projectaanvraag