Robbie Cornelissen - Vertigo

winnaar 2013

Robbie Cornelissen

Nam, veria dolupta vernatem faceped et, quis ma quo expliquos sit atem nonsedit aut lique quam resto cus, apideniae por rerum doluptaquam, Lotte maakt rchit pa con num aut est alita ex endelesto volori derio. Facesci lliqui as eos se sequi illiquam, con r

Robbie Cornelissen (1954) studeerde aan RU Utrecht Biologie /Ecologie en studeerde op latere leeftijd af aan de Rietveld Academie in Amsterdam.

Uit het juryrapport:

‘Robbie maakt potloodtekeningen, installaties en films. Het tekenen vormt de basis van zijn kunstenaarschap. In vaak grote formaten schept hij een geheel eigen universum waarin de ruimte de laatste jaren een steeds belangrijkere rol is gaan spelen.’

In 2011 heeft Robbie Cornelissen twee belangrijke tentoonstellingen in het Gemeentemuseum in Den Haag en het Centraal Museum in Utrecht gehad. In het Centraal Museum maakte hij een totaal installatie waarbij de ruimte van het gebouw het uitgangspunt vormde. Daarbij werden nieuwe middelen ingezet zoals films, geluid en sculptuur.
Hij heeft ook ter plekke tijdens de tentoonstelling en met medewerking van het publiek een grote lijntekening gerealiseerd.

Robbie Cornelissen toont zijn werk ook steeds meer in het buitenland zoals in 2012 in Lyon (Biënnale), Beijing, New York en Basel.

Overdracht op de jongere generatie kunstenaars

Robbie Cornelissen wil een intensieve workshop/masterclass ‘Monumentaal Tekenen’ geven aan een jonge generatie kunstenaars; de studenten aan de kunstacademies van Nederland. In een week tijd, individueel of als team, realiseren zij een monumentale tekening welke in een tentoonstelling gepresenteerd wordt.

robbiecornelissen.nl >

Het grote geheugen
Het grote geheugen
The Tower of Babel
God is in the details

doe een projectaanvraag